Over 2019-02-11T13:05:14+00:00
dietist aileen de vogel

Diëtistenpraktijk Aileen de Vogel – Voedings-, dieet- en leefstijladvies voor alle vrouwen.

Als zelfstandig gevestigd diëtist heb ik mij gespecialiseerd in vrouwen en hun levensfases: zwangerschapswens, zwangerschap en overgang. Van jongs af aan heb ik al een fascinatie voor nieuw leven en de invloed die voeding daarop heeft. Vanuit deze interesse ben ik mij tijdens de diëtistenopleiding al gaan verdiepen in vrouwenvoeding. We zijn allemaal uniek en verdienen de zorg die het beste bij ons past. Mijn begeleiding is integer, met gevoel voor humor en altijd in samenspraak!

Weet je dat ik nog een passie heb? Ik ben helemaal gek van de jaren 50! Vaak zie je mij met een krul in mijn haar en een leuk jurkje aan.

Het eerste consult

Het eerste consult duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens het eerste consult nemen we je persoonlijke situatie door, je hulpvraag staat hierbij voorop. Daarnaast verzamel ik een hoop informatie over eventuele klachten, persoonlijke omstandigheden en je beweeg- en eetpatroon. Ook kunnen we tijdens dit consult eventuele metingen verrichten zoals gewicht, lengte en/of middelomtrek. Daarnaast beschikt mijn praktijk over een impedantie-weegschaal. Deze weegschaal kan met een stroompje via de voeten en handen ook de lichaamssamenstelling meten. Deze meting is alleen geschikt voor niet-zwangeren.
Samen stellen wij haalbare doelen op die bij jou passen, hieruit volgt een behandelplan waarmee je aan de slag kunt. Dit behandelplan kan dieet-, voedings- en/of beweegadvies omvatten.

Het vervolgconsult

Het vervolgconsult duurt naar wens 15, 30, 45 of 60 minuten. Tijdens dit vervolgconsult bespreken we je voortgang en kun je al je vragen stellen. Je krijgt de gelegenheid te vertellen wat er goed is gegaan en waar je tegenaan bent gelopen. Waar nodig stellen we jouw doelen bij en krijg je extra informatie en handvatten. We kunnen naar wens nieuwe metingen uitvoeren.

Rapportage aan de verwijzer

In overleg, wordt na het eerste of tweede consult jouw verwijzer schriftelijk op de hoogte gebracht van je voortgang en behandelplan. Ook bij het afsluiten van de behandeling stel ik de verwijzer op de hoogte door middel van een terugrapportage.

Privacy

Diëtistenpraktijk Aileen de vogel werkt volgens de Wet Bescherming persoonsgegevens en beroepsgeheim.

“omdat je alleen het beste verdient”

De titel diëtist is een beschermde titel die je mag voeren na het afronden van de 4-jarige HBO-studie Voeding & Diëtetiek. De wereld van de Voeding & diëtetiek blijft zich alsmaar ontwikkelen en om kwaliteit te blijven bieden volg ik regelmatig scholingen die binnen mijn specialisatie passen. Mijn kwaliteitsnummer paramedici is 19913602789. Ook ben ik lid van de Diëtisten Coöperatie Nederland.

Daarnaast ben ik met veel passie actief betrokken bij opleiding Voeding & Diëtetiek in Den Haag als gastdocent en praktijkbegeleider. Studenten dagen je uit om kritisch te blijven kijken naar je eigen handelen.

Je kunt mij ook vinden op
Zorgkaart Nederland
Dietist-info.nl

Scholingen in 2019
DCN academy “Voeding, gedrag en leefstijl”
DCN academy “DM2 in je hart en nieren”
Spreker DCN academy “DM2 in je hart en nieren” over vereniging Vrouw en Vruchtbaarheid.

Scholingen in 2018
Holistisch werken in de diëtistenpraktijk
DCN academy “Feestelijke dag van de diëtist”
Spreker DCN academy “Feestelijke dag van de diëtist” over PCOS en insulineresistentie
Symposium “WOMB-symposium”
Symposium “Langerhans symposium”
DCN Academy “Cardiovasculair risico van diverse kanten belicht”
Cursus “PCOS & voeding”

Scholingen in 2017
DCN Academy “Stress, een belangrijke factor bij obesitas en diabetes”
E-learning “Smaakontwikkeling en eerste hapjes”
E-learning “Kunstvoeding”
Bijscholing “Alcohol en gezondheid”
Bijscholing “Probiotica in de praktijk”
Cursus “Orthomoleculaire en complementaire zorg in de praktijk voor de verloskundige”
Bijscholing “Het belang van spiermassa bij ondervoeding”

Scholingen in 2016
Cursus “Vrouw en Hormonen”
Bijscholing “Problemen van de gezonde darm”
Symposium “Diabetes en zwangerschap II, een blik naar de toekomst”
Symposium “Je behandelt diabetes niet in de spreekkamer”