Diëtist Aileen de Vogel in Dordrecht en omstreken. Voedings-, dieet- en leefstijladvies.

Maagverkleining

Bij zwaar overgewicht kun je ervoor kiezen om een maag verkleinende operatie te ondergaan. Een chirurg haalt een stuk van de maag weg waardoor afvallen een stuk gemakkelijker wordt. Aileen & Desireé helpen mensen voor, tijdens en na bariatrische chirurgie. Je kunt ook bij hen terecht wanneer er om medische redenen een deel van de maag is verwijderd.

Voortraject gastric bypass of gastic sleeve

Tijdens het voortraject naar de operatie is het noodzakelijk begeleiding te krijgen van een diëtist. Gemiddeld duurt deze begeleiding 6 maanden. Misschien ben je al goedgekeurd voor de operatie, maar wellicht overweeg je enkel nog om je aan te melden voor een maag verkleinende operatie. Aileen & Desireé kunnen je ten alle tijden begeleiden en adviseren.
Tijdens deze periode maak je al een start met afvallen en leer je meer over gezonde voeding, portiegroottes en evenwichtig eetpatroon.
De diëtist kijkt samen met jou naar je huidige eetpatroon, brengt in kaart welke pogingen al zijn ondernomen om af te vallen, onderzoekt of er sprake is van emotie eten en zet samen een behandelplan uit dat aansluit bij je traject in het ziekenhuis. Het allround plaatje van voeding, beweging en leefstijl komt aan bod.
Aileen of Desireé kan in overleg een rapportage aan het ziekenhuis doen over de bevindingen en jouw inzet tijdens dit traject. Vaak wordt er om een dergelijke rapportage gevraagd.
Uiteraard is er tijdens het traject ruimte voor al jouw vragen. Denk hierbij aan vragen als; Hoe ziet een gezonde avondmaaltijd eruit? Hoe ga je om met emotie-eten? Hoe ziet een afvalschema eruit na een gastric bypass? of wat kan ik na de operatie nog eten?

Dieetbegeleiding na gastric bypass of gastric sleeve

Het behalen van resultaten valt of staat bij het eerste jaar na de operatie. Het kan fijn zijn om daarom nog begeleid te worden door een diëtist.
Aileen & Desireé kunnen jouw praktische vragen beantwoorden en op een individueel niveau meedenken over oplossingen bij eventuele klachten. Ze kunnen je huidige intake beoordelen en adviseren over de inname van voldoende bouwstenen, zoals eiwitten, vitamines en mineralen. Daarnaast kijken ze samen met jou of je nog meer nodig hebt om je afvaljourney tot een succes te maken.
Het fijnste is om aan het begin van het traject al te starten met de begeleiding, maar uiteraard ben je in elke fase welkom. Ook wanneer je eerst bij een andere diëtist bent geweest.
Wil je meer weten over het begeleidingstraject voor, tijdens en na een gastic bypass of sleeve neem dan gerust vrijblijvend contact op.

zwanger na bariatrische chirurgie

Heb je in het verleden een bariatrische ingreep gehad en een zwangerschapswens of ben je al zwanger? Wellicht ben je deze ingreep ondergaan om je zwangerschapskansen te verhogen? Aileen & Desireé kunnen je in deze, als het goed is, mooie periode helpen met gedegen adviezen en een luisterend oor.
Vaak horen ze terug dat vrouwen bang zijn om weer aan te komen en... krijg je wel voldoende bouwstenen voor je groeiende kindje binnen. Op welke manier kun je de adviezen voor zwangere vrouwen combineren met je kleinere maag? Hoe vind je een mooie balans hierin? Aileen & Desireé combineren hun uitgebreide kennis van de zwangere vrouw, maagverkleiningen en jouw wensen tot een prettig en passend advies.
Net zwanger geweest? Na de zwangerschap is het belangrijk eventuele tekorten weer aan te vullen en je gewicht te stabiliseren. Tijdens de lactatieperiode vraagt het lichaam extra voedingsstoffen om voldoende en kwalitatieve moedermelk aan te maken. Ook zit je wellicht met een hoop vragen over je voeding en gewicht.

Hiermee gaan we aan de slag

In kaart brengen situatie en wensen
Persoonlijke doelen bepalen
Uitleg voeding, lifestyle en bariatrische chirurgie
Behandelplan uitzetten
Doelen behalen
AILEEN DE VOGEL-134kopie

PLAN JE consult bij Aileen & Desireé