Diëtist Aileen de Vogel in Dordrecht en omstreken. Voedings-, dieet- en leefstijladvies.

Voeding tijdens de zwangerschap

Voor al je vragen over voeding, gewicht en leefstijl tijdens de zwangerschap kun je bij de Aileen & Desireé terecht.

Voor de zwangerschap (met of zonder vruchtbaarheidsproblematiek)

Gezond en gevarieerd eten is voor iedereen belangrijk, maar zeker wanneer je zwanger wilt worden. Je wilt immers het beste voor het kindje en jezelf! De voedingsstoffen die jij beschikbaar hebt en jouw gewicht zijn van grote invloed op de zwangerschap en de gezondheid van je toekomstige kindje. De beste start begint al voor de bevruchting.

Aileen & Desireé helpen jou een gezond gewicht en een evenwichtig eet- en leefpatroon te bereiken. Een gezond gewicht vergroot de kans op een (gezonde) zwangerschap. Daarnaast bespreken jullie samen welke doelen voor jou belangrijk zijn en houden Aileen & Desireé altijd rekening met jouw persoonlijke situatie en/of eventuele wensen. Je kunt bij Diëtistenpraktijk Aileen de Vogel ook terecht voor voedingsadviezen bij vruchtbaarheidsproblemen waaronder PCOS of als je zwanger wilt worden na bariatrische chirurgie.

ondergewicht of te weinig aankomen tijdens de zwangerschap

Een te laag gewicht bij aanvang van je zwangerschap, onvoldoende aankomen of voedingstekorten zijn goede redenen om advies te vragen aan een diëtist. Aileen & Desireé zijn opgeleid om je te begeleiden tijdens deze periode. Zij hebben een uitgebreide ervaring en kennis over de onderwerpen ondervoeding en ondergewicht. Hierdoor geven zij praktische tips die je goed kunt toepassen. Mocht het met gewone voeding niet lukken, kunnen zij ook speciale medische voeding voor je aanvragen.

Hoog startgewicht of (excessieve) gewichtstoename

Het kan zijn dat je bij aanvang van je zwangerschap een te hoog gewicht hebt (een BMI van 25 of meer). In dat geval wordt geadviseerd niet te veel kilo’s aan te komen. Wel is het belangrijk om voldoende voedingsstoffen en mineralen binnen te krijgen. De reden om je gewichtstoename te beperken is om de gezondheid van jou en je kindje te bevorderen en complicaties tijdens de zwangerschap, bevalling en na de bevalling te verkleinen. Het kan ook zijn dat je tijdens een vorige zwangerschap veel bent aangekomen en dat nu graag wilt beperken, maar je niet goed weet hoe je dit kan aanpakken. De diëtisten van Dietistenpraktijk Aileen de Vogel helpen je graag.

IJzergebrek of een laag HB

Tijdens de bloedtest kan naar voren komen dat je een laag HB-gehalte (ijzer) in het bloed hebt. Als dit erg laag is zal de behandeld arts je medicatie voorschrijven. Is de bloedwaarde een klein beetje aan de lage of dalende kant, dan kun je door extra ijzer te eten voorkomen dat deze waarde verder zal dalen. Vaak worden adviezen gegeven als; drink sinaasappelsap bij de boterham. Door de vitamine C in het sap wordt het plantaardige ijzer uit de boterham beter opgenomen. Dit klopt, maar soms is dit advies niet wenselijk i.v.m. het gewicht of de suikers die het bevat. Gelukkig zijn er ook nog andere combinaties die veel gezonder zijn. Jij krijgt adviezen en tips die afgestemd zijn op jouw situatie.

Overige kwalen en ziektebeelden

Tijdens de zwangerschap kan er nog veel meer spelen. Je kunt hierbij denken aan (extreme) misselijkheid, obstipatie, (risico) op zwangerschapsdiabetes, hart- en vaatziekten, cholesterol, intolerantie of algemene vragen. Ook daarbij kunnen Aileen & Desireé jou helpen. Zij helpen je op weg naar een gezondere levensstijl die bij jou past.

Hiermee gaan we aan de slag

in kaart brengen situatie en wensen
persoonlijke doelen bepalen
uitleg voeding, lifestyle en zwangerschap
behandelplan uitzetten
doelen behalen
AILEEN DE VOGEL-134kopie

PLAN JE consult bij Aileen & Desireé