Diëtist Aileen de Vogel in Dordrecht en omstreken. Voedings-, dieet- en leefstijladvies.

Endometriose

Heb jij endometriose? Bij Dietistenpraktijk Aileen de Vogel hebben wij up-to-date kennis en helpen we je weer grip te krijgen op je klachten.

Endometriose en voeding

Ben je gediagnosticeerd met endometriose en wil je met jouw voedingspatroon aan de slag, dan kunnen Aileen en Desireé je daarbij helpen. Belangrijk is om op een verantwoorde manier de voeding aan te passen, maar het lichaam zo gevoed mogelijk te houden. Na uitleg over endometriose en de invloed van voeding hierop, maak jij de keuze op welke manier jij jouw voedings-, beweeg- en leefpatroon wilt inrichten. Daarnaast zijn er ook nog bepaalde voedingsmiddelen en tips die ondersteunend kunnen werken bij het grip krijgen op de klachten bij endometriose.

Het endometriose dieet

Wanneer je zoekt op internet kom je veel verschillende adviezen en diëten tegen die beweren DE oplossing te zijn voor jouw endometriose. Bijvoorbeeld het “Endometriose dieet”, het “FODMAP-dieet” of ontstekingsremmende voeding.
Momenteel wordt er nog veel onderzoek gedaan naar wat nou echt werkt bij endometriose. Logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet en je afvraagt hoe je deze adviezen kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie.
Bij diëtistenpraktijk Aileen de Vogel zijn we op de hoogte van de laatste kennis rondom endometriose en voeding. Door dit te combineren met jouw situatie en wensen zetten we het beste behandeltraject op.

Endometriose met zwangerschapswens en/of fertiliteitstraject

Heb je endometriose en een zwangerschapswens, dan kunnen Aileen & Desireé je helpen dit te ondersteunen door middel van de juiste voeding, beweging en eventueel gewicht of vetpercentage. Op deze manier vergroot je de kans op een spontane zwangerschap en verklein je het risico op complicaties rondom de fertiliteitsbehandelingen en eventuele ontstane zwangerschap. Aileen en Desirée beloven geen gouden bergen, maar bieden wel een realistisch 6 maanden traject waarin jij zeker weet dat je alles hebt gedaan om bij te dragen aan je wens. Tijdens dit traject is er naast voeding & beweging ook veel aandacht voor stress, ontspanning en slapen: het vinden van een balans in deze soms heftige hormonale periode. Aileen en Desireé vinden het belangrijk dat jij, naast het halen van jouw persoonlijke doelen, ook lekker(der) in je vel zit.

Endometriose en de overgang

Tijdens de overgang verandert er een hoop in je lichaam. Vrouwen ervaren de overgang ook vaak als een hectische en stressvolle periode. Meestal komt de endometriose tot rust en verminderen de klachten. Maar de veranderingen tijdens de overgang verhogen bijvoorbeeld wel weer het risico op botontkalking en hart- en vaatziekten. Verder kunnen hormonale schommelingen zorgen voor gewichtstoename. Wil je ook gezond en gelukkig oud worden? Aileen en Desireé helpen je balans te vinden, de risico's te verminderen en met de juiste leefstijl zo gezond mogelijk oud te worden.

Hiermee gaan we aan de slag

In kaart brengen situatie en wensen
Persoonlijke doelen bepalen
Uitleg voeding, lifestyle en endometriose
Behandelplan uitzetten
Doelen behalen
AILEEN DE VOGEL-134kopie

PLAN JE consult bij Aileen & Desireé