Diëtist Aileen de Vogel in Dordrecht en omstreken. Voedings-, dieet- en leefstijladvies.

Vruchtbaarheid

Er wordt steeds meer bekend over de invloed van leefstijl, voeding en gewicht op de vruchtbaarheid van zowel man als vrouw, de uitkomsten van een zwangerschap en de gezondheid van het kindje. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe kijkwijze “1000 dagen zwanger”. Je begint al in de aanloop naar jouw zwangerschap met het creëren van de beste basis. Op deze pagina vind je meer informatie over vruchtbaarheid en zwangerschapswens.

Vruchtbaarheid van de vrouw

Ons hart ligt bij het thema vruchtbaarheid en zien veel vrouwen met een kinderwens. Helaas gaat dit niet bij iedereen even gemakkelijk. Wel kun je door middel van aanpassingen in je voeding en leefstijl je kans op een zwangerschap vergroten. Wij kunnen natuurlijk geen gouden bergen beloven, maar wel echt en eerlijk advies geven. Aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten helpen Aileen & Desireé je de juiste aanpassingen te doen. Je weet dan zeker dat je er alles aan gedaan hebt wat mogelijk was. Daarnaast besteden wij altijd veel aandacht aan het emotionele aspect!

Vruchtbaarheid van de man (en rol van de partner)

Baby’s maak je met zijn tweeën, dus ook voor mannen en/of partners beschikken wij over het juiste advies over leefstijl en voeding. Dit kunnen bijvoorbeeld een paar kleine aanpassingen of een volledig traject zijn. Verder kun je als partners elkaar enorm steunen. Samen aan je leefstijl werken is vaak veel gemakkelijker dan alleen. Partners zijn daarom altijd welkom tijdens het behandeltraject en natuurlijk ook voor individuele sessies.

Voor de zwangerschap (met of zonder vruchtbaarheidsproblematiek)

Gezond en gevarieerd eten is voor iedereen belangrijk, maar zeker wanneer je zwanger wilt worden. Je wilt immers het beste voor het kindje en jezelf. De voedingsstoffen die je beschikbaar hebt en je gewicht zijn van grote invloed op de zwangerschap en de gezondheid van het toekomstige kindje. De beste start begint al voor de bevruchting.

Aileen & Desireé helpen je een gezond gewicht en een evenwichtig eet- en leefpatroon te bereiken. Een gezond gewicht vergroot de kans op een (gezonde) zwangerschap. Daarnaast bespreken wij samen welke doelen voor jou belangrijk zijn en houden wij altijd rekening met jouw persoonlijke situatie en/of eventuele vruchtbaarheidsproblemen. Je kunt bij ons ook terecht voor voedingsadviezen bij PCOS of zwanger worden na bariatrische chirurgie. Meer informatie hierover kun je vinden onder zwanger na bariatrie.

Hiermee gaan we aan de slag

In kaart brengen situatie en wensen
Persoonlijke doelen bepalen
Uitleg voeding, lifestyle en vruchtbaarheid
Behandelplan uitzetten
Doelen behalen
Toileting and incontinence care
AILEEN DE VOGEL-134kopie

PLAN JE consult bij Aileen & Desireé